Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 2, 2014

Hari memasak

Minggu lepas memang tak masak. En Kam je yang masak dinner. Sekarang lunch roti je.. kalau ada leftover dinner.. bawa je lauk tu. No nasi. Memang berazam nak kurangkan berat. Dah benci tengok diri sendiri kat cermin. Pastu sebab nak exam tu... takde mood langsung nak masak. Nasib baik en Kam memahami. Love you sayang ♥

Tapi weekend, kalau tak keluar memang hari makan sedunia. Makan memang tak ingat dunia lah. Haha. Berkesan ke diet mcm ni cik Shema oiii. Hahaha

So sabtu aritu... masak nasi ayam.  Plan nak masak la yang mencabar sikitkan... ewahhh. Nasi ayam tu malas2 pun boleh masak. Amboi berlagak haha. Tapi takde bahan ler pulok. En kam takgi shopping barang dapur. Hmmm ao nasi ayam je yang sesuai dgn bahan yang ada. Nasi ayam ni favs Khayr. Memang dia suka sup2 kan.. so dia makan byk hehehe.  Petang pulak saya buat congo bars :) masa dia tgh masak dalam oven... bau dia memang buat orang tak tahan nak makan. Wangi... sedap!!

Ahad....

Mula plan asal nak keluar pergi bandar. Tapi cuaca pun suram je... golek2 atas katil je la kita.... hehehe. Bangun pagi je dah pikir nak makan apa ye lunch nanti. Breakfast no prob. Rebus je korv. Itu je la pun yang Khayr makan utk breakfst. Tak pun potatisbullar :)

Godek2 barang dalam freezer.. jumpa petai yawwwww. Hahaha. So apa lagi terus tingggggg mentol kuar. Sambal bilis petai la apa lagi khennnnn. Zassss terus bersilat kat dapur. Semangat petai punya pasal. Hahahaha. Pkul 11.15 dah siap masakk u.. haha.

So menu lunch ahad.
Sambal ikan bilis petai. Terung goreng cili. Sup meatball. Telur dadar.

Bulan segenggam nasi lagi dah. Seperiuk nasi kau!! Haha.

Ok itu je nak cerita. Nak sambung main candy crush haha

No comments:

Post a Comment